tiistai 25. helmikuuta 2014

Muhkea kinkkupiirakka

Jauhopeukalo yllätti jälleen!
Teki tuossa eilen mieli hirveästi kinkkupiirakkaa, joten ajattelin sitten vääntää perheelle iltaruuaksi (terveellisyyden huipentuma) muhkean kinkkupiirakan. Ja onnistunuthan siitä tuli, vaikka sävelsin aika paljon itse!

Tämä sopii hyväksi herkuksi myös vieraille ja maistuu yleensä aivan kaikille.
jouIMG_2515
Pohja:

150 g leivontamargariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin kulhossa (huom! juustoraaste myös) ja paloittele voi sekaan. Nypi käsin tasaiseksi muruseokseksi ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina odottamaan jääkaappiin.

Täyte:

400 g kinkkusuikaletta
200 g juustoraasteita (itse käytin edamia, goudaa ja luostaria, kannattaa käyttää vähän myös voimakkaampia juustoja, jotta täytteeseen tulee makua)
8 cm purjoa
1 tomaatti
1/2 paprika

2 dl rasvatonta maitoa
2 dl ruokakermaa
 4 kananmunaa
pippuria ja valkosipulirouhetta maun mukaan

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi (purjo suikaleiksi) ja sekoita ne kinkun kanssa keskenään.
Vatkaa munat, maito ja kerma kevyesti keskenään siten, että munien rakenne rikkoontuu. Lisää mausteet.

Voitele uunivuoka juoksevalla margariinilla ja levitä taikina siihen reunoja myöten. Itselläni oli melko korkea reunainen vuoka, jolloin myös täyte jää muhkeaksi. Levitä kinkku-kasvisseon ja juustoraasteet kerroksittain vuokaan ja sotke niitä keskenään. Näin täytteestä tulee tasaisempi. Kaada muna-kerma-maito-seos täytteen päälle ja iske piirakka uuniin. Paista kiertoilmalla 175 asteessa noin tunti, mutta täytteen hyytymistä ja pinnan palamista kannattaa seurata. Lisää ja laske tarvittaessa uunin lämpötilaa.

Anna jäähtyä paiston jälkeen hieman ja sitten eikun haarukat esille ja piirakkaa ääntä kohti.

~Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti