keskiviikko 13. elokuuta 2014

@Sorrento

jouIMG_6784

Maanantaina kävimme ystäväni sekä työkaverini Julian kanssa syömässä pienessä italialaisessa ravintolassa Kuopiossa. Kerrankin italialainen ravintola, joka oikeasti on italialainen! Henkilökunta koostui niin suomalaisista kuin italialaisista, joita oli kyllä henkilökunnassa valtaosa.

Olin kuullut monenlaisia mielipiteitä kyseisestä ravintolasta, mutta ainakin omalla kohdallani palvelu oli hyvää ja ruoka maistuvaa. Tarjoilija suositteli meille italialaista viiniä ja rupatteli mukavia, muutakin kuin yritti myydä ruokaa. Se on minusta parasta, jos tarjoilija rupattelee asiakkaan kanssa ihan jostain ns. turhanpäiväisestä siinä palvelutilanteessa. Parin sanan vaihtaminen esimerkiksi säästä nostaa jo asiakkaan silmissä tarjoilijan pisteitä. Tarjoilija olikin mukava ja on kiinnostunut juttelemaan - ajatus nousee ainakin itselle mieleen.

jouIMG_6785 jouIMG_6790

Itse söin yllä näkyvän Alla Diavola-nimisen pitsan. Pelkäsin, että suuni palaa, koska kuvauksessa luki että paholaisen pitsa, mutta maku olikin lempeä. Pohja oli oikein ihanan rapsakka! Tässä näkee taas ravintolapitsan ja kännipitsan eron. Kännipitsalla tarkoitan siis pitsaa, joka haetaan halvimmasta pitsapaikasta pilkun jälkeen yöllä. Ne ovat niitä pitsoja, jotka tirskuvat rasvaa... Nämä pitsat olivat kaukana niistä! Suosittelen maistamaan.

Julia söi bruschetta-leipää, jonka päällä oli ilmakuivattua kinkkua (joka oli muuten ihanaa♥) ja juustoja. Annos oli aika iso, ottaen huomioon että sitä suositeltiin myös alkupalaksi. Pikkunälkä lähtee kevyesti sillä annoksella pois. Alkupalaksi tämä olisi hyvä kahdelle puoliksi.

jouIMG_6787 jouIMG_6789

Palvelu, ruoka ja viini oli kaiken puolin hyvää ravintolassa. Sorrento oli muutenkin kivan viihtyisä paikka, tuli mieleen sellainen pieni italialainen perheyritys. Eräs kokeista kävi soittamassa ja laulamassa ennen kun aloitimme syömään ja työntekijät olivat todella kohteliaita.

Ainiin, jälkkäriksi juotiin kahvit, jotka osoittautuivat espressoksi. Oli kyllä hyvää (ja vahvaa) mutta yöllä ei pahemmin nukuttanut. Erän työntekijöistä selitti juovansa päivässä montakin kuppia espressoa, kuulemma italialainen tapa. Nukkuukohan italialaiset ollenkaan... Itsellä hävisi yöunet mukavasti.

Kuopiolaiset: oletteko käyneet ko. paikassa ja mitä mieltä olette ruuasta ja palvelusta?

~Taru

4 kommenttia:

 1. Ei oo tullut käytyä, mutta jospa mentäisiin joskus kokeilemaan jos vaikka mukaani tulisit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menään vaan! :) Voisin ens kerralla testata pastaa :P

   Poista
 2. kuulostaapa kivalta ja viihtyisältä paikalta! :) ja ihanan näköistä ruokaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on♥ Ruoka tuolla oli kanssa tosi hyvää! Jos joskus tänne eksyt, niin kannattaa testata!

   Poista