lauantai 11. lokakuuta 2014

Ravintola Ehta - Kuopio

Taas olisi yhden rafla-vinkkauksen aika, tällä kertaa vuorossa Ravintola Ehta
Ehta sijaitsee Kuopiossa aivan hotelli Puijonsarven tuntumassa, Minna Canthin kadulla. Ydin keskustasta sinne ei tosiaan siis kävele kuin maksimissaan viisi minuuttia. Kuitenkin sijainnin takia itsellä Ehta on jäänyt hieman vähemmälle käytölle, sillä olen aika laiska kävelemään lyhyitäkään matkoja.

jouIMG_7416
Ruokalista Ehdassa on aika simppeli, mutta houkutteleva. Itse valitsin tällä kertaa BBQ-Spesiaali annoksen, johon kuului paneroitua kananrintaa, ylikypsää rypsiporsaankylkeä sekä 14 tuntia haudutettua häränniskaa. Viimeinen liha oli minulle aivan uusi ja pienoinen yllätys, sillä huolimatta pitkästä haudutusajasta, oli liha keskeltä medium - NAM! Tarjoilija oli todella ammattitaitoinen ja kertoi lihan kypsennysmenetelmästä meille. Tosiaan liha kypsennetään niin miedossa lämpötilassa, että se kyspyy reunoilta ihan kypsäksi, mutta keskusta jää punertavaksi. Oikein mehevää!
Bataattiranskailaiset on muuten ihan jumalaisen hyviä, jos käytte ko. ravintolassa, niin valitkaa normaalien ranskalaisten tilalle bataattia!♥

Juomaksi otin tällä kertaa ihan vain Happy Joen ja kokiksen. Punaviiniä olisi tehnyt mieli, mutta päätin jättää sen seuraavaan kertaan. Viinilista vaikutti ihan hyvältä, minkä ehdin sitä kurkata. Ainakin se italialainen seitsemän eri rypäleen punaviini, VII Sette Vigne, kuulosti tosi hyvältä.

Ruokalistassa tykkäsin myös siitä, miten paljon oli laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Joskus ravintoloissa on todella vaikeaa löytää mitään sopivaa, ilman pelkoa vatsakivuista. Olen itse laktoosi-intolerantikko ja en haluaisi ruokailuelämykseni menevän illalla pilalle vatsakivun takia. Kannan kyllä mukana usein tabletteja, jos en löydä sopivaa laktoositonta vaihtoehtoa (tai haluan syödä mozzarellatikkuja).

jouIMG_7416 jouIMG_7414

Tunnelma Ehdassa oli miellyttävä, ei liian hälisevä muttei kuitenkaan liian hiljainenkaan. Molemmat tapaukset ovat ihan hirveitä ravintolatunnelmia. Liian kovassa hälinässä ei kuule omia ajatuksiaan mutta taas liian hiljaisessa ravintolassa tuntuu olevan itse liian äänekäs ja kiusallisten hiljaisuuksien tauot ovat paljon mahdollisempia. Ehdassa oli onneksi hieman porukkaa ja meidän oma porukkamme oli kyllä ehkäl tällä kertaa se hälinän aiheuttaja. En uskalla ajatellakaan, millainen ryhmärämä ollaan huomenna laivalla!

Oletteko te käyneet koskaan kyseisessä ravintolassa?

~Taru

6 kommenttia:

 1. Käytiin itseasiassa just eilen Ehdassa syömässä syysloman alun kunniaksi kaveriporukalla! Mä kyllä tykkäsin kans tosi paljon paikasta, ruuasta ja palvelusta. :) Ihan hurjin sudennälkä ei mennessä ollut, mut mun lohiannos muusilla oli kyllä ihan perfect. Noi bataattiranskalaiset on muuten tosi hyviä kans, kun maistoin niitä mun kaverilta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdassa on kyllä hyvä ruoka:) pitääkin ens kerralla maistaa vaikka just tuota kalaa!:p

   Poista
 2. iha järjettömän hyvännäköstä<3

  VastaaPoista
 3. Nami! Pitääkin seuraavalla kerralla kokeilla tuota bataattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa!:) bataatti on tosi hyvä korvike perus raneille!

   Poista