torstai 23. lokakuuta 2014

Resepti: Juusto-Porkkanasämpylät

jouIMG_7681
Tarvitset:

5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 iso porkkana
2 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta (itse käytin puolet Emmentalia ja puolet mozzarellaa)
1/2 dl öljyä

jouIMG_7685
Ohje:

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon sokeri, suola ja hiiva. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan jauhot, kaurahiutaleet sekä porkkanaraaste.
Alusta taikinaa ja lisää sen jälkeen öljy sekä juustoraaste. Katso, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Taikina saa olla melko pehmeää ja tahmeaa.
Anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi.

Kohoamisen jälkeen pyörittele taikinasta noin 18-20 sämpylää. Jauhotettu pöytä sekä kädet ovat hyvä niksi, silloin taikina ei jää pöytään kiinni niin helposti.
Kohota sämpylät vielä liinan alla ja paista sen jälkeen uunissa n. 12-15 minuuttia 225-asteessa. Kiertoilmauunilla 200-astetta riittää hyvin.

Tarjoile lämpiminä levitteen kera

Alkuperäinen ohje Täältä!

~Taru

4 kommenttia:

  1. olisit vaivannut taikinaa paremmin sämpylöitä pöyritellessä ja kohottanut pitempään nii ei olisi sämpylät repeilleet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihan oikeassa tuossa! Pakko myöntää, että olen vähän toistaitoinen leipuri :D pitää muistaa ens kerralla :)

      Poista
  2. Varmasti tosi herkullisia, omatekoiset sämpylät ovat kyllä parhautta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä oli, saapi tulla maistamaan ;)

      Poista