perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulufiilistelyä: Mitä tehdä joululomalla?

Minulla alkaa joululoma jo ensiviikolla, joten luppoaikaa tulee olemaan mukaasti kotona. Tiedättehän sen tunteen, kun kotona tulee tylsää eikä tekemistä meinaa millään keksiä? Minulle käy sillein melkein jokaisella lomalla ja päivät menee lähinnä nukkumiseen. Tällä lomalla aion olla aktiivisempi ja olen jo suunnitellut tekemistä lomalleni.

Siivoa vaatekaappi
Jokaisella lomalla huomaan, miten olen laiminlyönyt vaatekaappini järjestyksen. Luppoaikana lomalla onkin juuri sopivasti aikaa siivota vaatekaappi kuntoon ja järjestellä henkareissa roikkuvat vaatteet värijärjestykseen. Vaatekaappia siivotessa saa aina mukavasti inspiraatiota pukeutumiseen.

jouIMG_8535
Lue kaikki syksyn Cosmopolitanit
Lomalla saa myös välillä vuorautua sohvan nurkkaan Cosmopolitan kasan kera. Jos Cosmot pääsevät loppumaan, ota seuraavaksi vaikka Costumet kainaloon ja vietä muutama tunti syksyn lehtien kanssa.

Leiki Polyvorella
Parasta iltasatua ikinä! Polyvorella voit suunnitella jo etukäteen tulevan vuoden asuja ja ai että sitä inspiraation määrää♥ Jos omistat blogin, niin tällä tavalla saat myös sisältöä helposti ja vaivattomasti :)

jouIMG_8539
Käy ystävän kanssa kahvilla
Joululomalla on hyvä käydä tapaamassa ystäviä kahvittelun merkeissä. Samaan reissuun yhdistäisin hieman lahjashoppailua ja mahdollisesti myös paketointitalkoot. Oma lempparikahvi on tällä hetkellä (ja varmaan aina) Café Mocha, en vain millään kyllästy siihen! 

Leivo pipareita omatekemästä taikinasta
Itse en ole koskaan tehnyt omatekoista piparkakkutaikinaa. Se on vissiin aika työlästä, mutta onnistuessaan pipareista tulee parempia kuin kaupan pipareista. Tällä lomalla kyllä yritän ehtiä ja jaksaa kokeilla tuota. Vinkkejä, mistä löytyy paras ohje?

jouIMG_8534
Laula SingStaria
Mulle tuli eilen Prismassa heikko hetki ja kiikutin kassalle SingStar Suomihuiput pelin mikrofoneineen... Eikä kaduta yhtään! Hoilasin jo eilen pari tuntia putkeen (sori naapurit) ja sovittiin parin kaverin kanssa pitää lauluillat tässä lähiaikoina. SingStoresta jos löytäisi vielä pari joululaulua <3

jouIMG_8537
Juo paljon glögiä
Kylmänä, kuumana, vaaleana, tummana, rusinoilla, manteleilla, ilman mausteita... Kuten olen jo varmaan kolmesti maininnut, glögi on paras joulujuoma kaikista. Terästykseen käytän itse punkkua tai ihan vodkaa, mutta parhainta glögi on kyllä ihan alkoholittomana.

Tarjoa perheellesi omatekoinen illallinen
Mun tekisi ihan tosi paljon mieli kutsua porukat syömään ja tarjota heille herkullista kiinalaista ruokaa! Siinä on muuten lahjaideaakin, jos ei keksi porukoille mitään ostettavaa. He varmasti arvostaisivat omatekoista illallista, ehkä jopa enemmän kuin normaalia lahjaa. 

jouIMG_8538
Tee joulusiivous
Joulusiivous on hyvä tehdä, että joulu pääsee puhtaaseen kotiin. Tämän voi kanssa tehdä kavereiden kanssa yhdessä: käykää vuoropäivinä siivoamassa jokaisen kämppä koulukuntoon porukalla. Tulee puhdasta nopeasti ja siivotessa ei ehdi tulla tylsää. Kuvassa oleva Cillit Bang toimii oikeasti!

Katso Disneyn leffoja
Disneyn leffat tuo aina ihania muistoja lapsuudesta, joten joulu on oivallista aikaa katsoa ne lapsuuden lempileffat! Omia suosikkejani oli Pocahontas, Mulan, Dumbo ja Lumikki. Nyt kun niitä vanhempana katsoo, ymmärtää paljon enemmän kuin pienenä. Mikä oli sinun lempileffasi pienenä?

jouIMG_8540

Tällaisia ideoita mulle tuli lomalle! Toivottavasti muistan toteuttaa suurimman osan, enkä vain löhötä koko lomaa sängyssä. Pitää muistaa myös ulkoilla ja käydä salilla, ne varmaan unhoituu helpoiten loman alkaessa. Joulun jälkeen onkin pakko aloittaa kunnon salikuuri, että pääsee takaisin bikinikuntoon mahdollisimman nopeasti.

~Taru

6 kommenttia:

 1. On muuten ihan totta, että lomalla tulee jossakin vaiheessa jo ahistus siitä kaikesta tekemättömyydestä ja näin ollen parempiki vähän etukäteen miettiä mitä vois tehä! :) Kivoja vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri! Sitten usein loma jälkeen tulee morkkis kun ei ole mitään tehnyt... Kiva että tykkäsit vinkeistäni :)

   Poista
 2. Siinä onkin jo ihan hyvin tekemistä lomalle ! :) Jaksaisipa itsekin tehdä piparit omatekemästä taikinasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kaiken jos saan tehtyä niin huh! Ja saapa nähdä millaista tulee mun piparitaikinasta.... :D

   Poista
 3. Ihania vinkkejä! Ehkä tämän avulla saan enemmän irti lomastani :)

  VastaaPoista