lauantai 27. joulukuuta 2014

WINTER

jouIMG_8690

Vaikka en kylmästä säästä kamalasti välitä ja makaan mieluummin auringossa kuin lumihangessa, on myös talvessa omat hyvät puolensa. Niitä ei vain tule ajatelleeksi lumipyryssä bussipysäkillä taikka parkkipaikalla, kun auton ovet ovat jäätyneet lukkoon.

Minusta tuntuu, että jokainen suomalainen tavallaan arvostaa meidän pitkää ja kylmää talvea, vaikka moni haaveileekin pakenevansa jäätävää viimaa jouluksi tropiikkiin ja talvilomaksi Kanarialle. Itse en haluaisi mennä Jouluksi pois Suomen rajojen sisältä, sillä meillä Joulu on sellainen kuin Joulun kuuluukin olla: meillä on lunta ja ainoa oikea Joulupukki. Suomen talvi on kaiken lisäksi lumisateistaan ja jäätävästä ilmastaan huolimatta todella kaunis. Ihan jokaisesta Euroopan maasta ei löydy niin kaunista talvimaisemaa kuin meiltä.

Lomailla lämpimässä ehtii sitten myöhemminkin, vaikka tammikuun puolella taikka syyslomalla. Itse vietän talvilomanikin ihan mielellään Suomessa, sillä mikä sen mukavampaa olisikaan kuin tehdä pieni reissu Rukalle taikka Leville ja päästä laskettelemaan ehkä jopa ainoan kerran talvessa. Ensi vuonna en kyllä lautaan koske pitkällä tikullakaan, viimeksi talvilomalla Vuokatissa mursin ranteeni lautaillessani ensimmäistä kertaa elämässäni.

jouIMG_8691

Suomen talvessa on myös se puoli, että talviliikunta mahdollisuudet ovat täällä aivan huikeat. Pääsemme laskettelemaan ja lautailemaan koko talven ajan, voimme luistella järven jäällä, pääsemme hiihtämään upeissa lumimaisemissa. Aamuisin on ihana hakea posti, kun kirpeä pakkasilma nipistelee poskipäitä ja naapurin lapset laskevat pulkalla viereistä mäkeä. Riemun kiljahdukset vievät omiinkin lapsuusmuistoihin, jossa leikittiin mäkihyppääjiä liukureilla metsäpolulla. Hyvä etteivät paikat murtuneet!

Pakko myöntää, että hiihtolomalla saattaisi viikon laskettelureissu voittaa rantaloman Teneriffalla. Kaiken lisäksi Teneriffalla voi olla liian kylmä tuohon aikaan (keskilämpötila n. 23 astetta). Kun lähden lämpimään, tahdon että lämmintä riittää. Tästä pääsenkin taas kerran hehkuttamaan lähenevää Thaimaan matkaa: siellä keskilämpötila on tammi-helmikuussa n. 32 astetta ♥  Lupaan, että reissun aikanakin päivittelen tänne kuvia ja tunnelmia, ettei blogi ole silloin aivan kahta viikkoa hiljainen!

Mutta tosiaan, itse pidän Suomen talvesta aika paljon. Pidän erityisesti laskettelusta sekä talven tuomasta rauhallisuudesta ja kauneudesta. Jotenkin talvi on piristävä asia synkän syksyn jälkeen, lumi tuo niin paljon valoa muuten niin pimeään kaamosaikaan. Ja onhan tässä talvessa sekin hyvä puoli, että on näitä juhlia: Joulu, uusivuosi, mun synttärit, ystävänpäivä... Aika juhlava vuodenaika sanoisinko?

Mitä te pidätte talvesta?
Entä kumman valitsisitte talvilomaksi: lasketteluloman vai rantaloman?


~Taru 

4 kommenttia:

 1. itsekään en voisi kuvitella viettäväni joulua muualla kuin täällä Suomessa; olen niin perinteiden ystävä! :D ja muutenkin täällähän on tosi kaunista kun lumi peittää kaiken alleen<3 etelän lämpöön voisi tosiaan lähteä sitten vaikka muuten talvella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä olen kanssasi♥

   Poista
 2. Joulu kuuluu ehdottomasti viettää täällä Suomessa minun mielestäni ja onhan tämä talvi kaunista aikaa :) Tänään oli oikein ihanaa kävellä ulkona kun aurinko paistoi ja oli ihan mielettömän kaunista. Nykyään on oppinut enemmän arvostamaan sitä, että meillä on talvi ja siitä osaa ihan nauttia. Inhoan kylmää, mutta nykyään hallitsee sen verran hyvin kerrospukeutumisen taidon tuonne ulos, ettei enää palele samalla tavalla kuin joskus nuorena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä! Nuorempana talvea inhosi juuri tämän kylmyyden takia, mutta eihän se ollutkaan kuin pelkkä pukeutumiskysymys :)

   Poista