sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Thailand 2015 - part 3 / SIAM SAFARI

Nyt tulee iso kuvapläjäys ja hieman tekstiä. En vain osannut karsia kuvista melkein yhtään pois!

Elikkä ensimmäisenä lauantaina lähdettiin Reetan kanssa retkelle Siam Safarille. Ootte varmaan lukenut joskus jostakin, ettei ihan joka paikassa Thaimaata norsuilla tai muilla eläimillä ole ihan hyvät olot safareilla tai eläintarhoissa? Siam Safarilla panostetaan eläinten hyvinvointiin ja juuri tämän takia haluttiin mennä tuonne. Matka safarille otettiin Tjäreborgin kautta ja itse safarilla oli suomenkielinen opastus.

Siam Safarilla on monia kunniamainintoja juurikin näistä eläinten hyvistä oloista. Voitte käydä lukaisemassa lisää täältä jos kiinnostuitte enemmän :)

jouIMG_9032 jouIMG_9027 jouIMG_9029 jouIMG_9030

Siam Safarilla päästiin ihan ensimmäisenä tutustumaan riisin alkuperäiseen viljelyyn ja saatiin maistaa thaimaalaista kahvia sekä kookoskakkuja (tai jotain sen tapaisia). Kuten kuvista näkyy, pääsin puhvelin kanssa kuvaan. Vaikka se onkin noin hurjan näköinen, oli eläin varsin leppoisa tapaus. En kyllä haluaisi olla pillastuneen puhvelin kanssa samassa aitauksessa, katsokaa noita sarvia!

Tuo nenässä oleva talutushihna näyttää aika karulta, mutta meille kerrottiin, ettei se satu puhvelia sen enempää kuin meillä nenäkorun laittaminen. Eikä se kuulemma häiritse eläimen elämää enää sen laittamisen jälkeen ollenkaan. Hurjan näköinen se silti oli.

Kahvien jälkeen olisi myös päässyt testaamaan puhvelituktukia, eli puhvelitaksia. Itse en jaksanut mennä heittämään lenkkiä sillä, mutta meno siinä oli varmasti rauhallisempi kuin normaalissa tuktukissa.

jouIMG_9033 jouIMG_9037 jouIMG_9040 jouIMG_9044 jouIMG_9046 jouIMG_9049

Meille esiteltiin myös tapoja, joilla ennen vanhaan (ja jossain köyhimmillä aluieilla vieläkin) valmistetaan riisistä syömäkelpoista. Esittelevä nainen humpsutteli tuota yllä olevaa koria ja sai valmiit riisinjyvät ja kuorelliset menemään kätevästi eri puolille. Se näytti helpolta, mutta tuskin oli. Kukaan ei kehdannut mennä haastamaan tuossa taidossa :D

Meille esiteltiin myös kookospähkinöitä ja niistä saatavien asioiden valmistusta, kuten kookosöljyn valmistusta. Saatiin maistella ja haistella kaikkea, itse hörppäsin kookosvettä suoraan pähkinästä. Se muuten ei ole kookosmaitoa, sitä valmistetaan ihan erikseen vielä! Opin kyllä paljon uutta.

Käytiin myös tutustumassa kumin valmistukseen ja curryn tekoon. Ostin itselle kotiin pussin currytahnaa, sillä tykästyin kovasti siihen oranssiin curryyn. Reettakin piti currysta, mikä yllätti minut aikalailla.

jouIMG_9052 jouIMG_9054 jouIMG_9062 jouIMG_9082

Sitten päästiinkin koko reissun kohokohtaan: norsuratsastukseen♥ Se oli ihan superhauskaa, nähtiin paljon ihania maisemia ja saatiin nauraa piereskeleville norsuille. Meidän norsulla oli hieman ilmavaivoja... Mutta niin, maisemat oli huikeita ja ratsastuksen jälkeen päästiin syöttämään norsuja hedelmillä. Rakastuin norsuihin ihan totaalisesti, jos vain mun kämppään mahtuisi, niin voisin ostaa itselle norsun. Tai no ehkä en, mutta eikö ne olekin niin söpöjä?

Ihan lopussa päästiin vielä katsomaan pikkunorsujen esitystä. Nuoret norsut siis opettelivat "käyttäytymään" ja tekemään temppuja. Niistäkin tulisi sitten isona ratsastettavia norsuja. Pikkunorsut kantoivat palloja, pelasivat jalkapalloa ja soittivat huuliharppua. Ihania otuksia nuo norsut ♥

jouG0232699 jouG0182657 jouG0272761 jouG0322820 jouGOPR2822 jouGOPR2824 jouG0342858 jouG0342845

Tällaisia tunnelmia siis lauantaipäivältä. Illalla suuntasimme taas B@rCodeen muutamille ja tutustuttiin uusiin, ihaniin ihmisiin. Tuo B@rCode oli meidän kantabaari, suomalaisomisteinen ja muutenkin suomalaisten suosiossa. Lähes joka ilta mentiin uudestaan samaiseen baariin. Ihana oli vain istuskella ja juoda mojitoja lämpimässä illassa♥

~Taru

6 kommenttia:

 1. Voi mitä kuvia, söpöjä norsuja!:) tuo norsuratsastus oli varmasti ihan huippu kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä♥ Voisin mennä vaikka heti uudestaan :D

   Poista
 2. Oii tulipa näitä kuvia katsoessa ikävä Thaimaata! Huh onhan tuosta viime kerrasta jo melkein pari vuotta :o Ihania kuvia kyllä ja kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan uudestaan reissuun ;) kiitos:)

   Poista