torstai 26. maaliskuuta 2015

Copenhagen / part 3

Mitähän Kööpenhaminasta teille vielä kertoisi? En voi sanoa, että tuntisin kaupunkia vielä kovin hyvin, tai että tietäisin matkustamisesta niin paljon, että voisin ryhtyä kunnolla neuvomaan muita matkailun saloissa. Ehkä voisin kuitenkin muutaman vinkin jakaa teille, jotka opin tuon matkan aikana. Toivottavasti tykkäätte ja toivottavasti näistä on edes pikkaisen hyötyä :)

jouIMG_0153 jouIMG_0154

Hintataso & Valuutta
Hintatasosta minulta kyseltiinkin jo aiemmin kommenteissa. Tanskassa on siis käytössä Tanskan kruunu (DKK). Yhdellä eurolla saa noin 7,4 kruunua, riippuen ihan päivästä. Kannattaa aina katsoa missä paikoissa vaihtaa valuuttaansa. Jotkut paikat, kuten jotkut lentokentät, vetävät ihan hirveästi välistä rahaa ja kurssi ainakin Helsinki-Vantaalla oli vain 6,5 juuri tämän "vaihtopalkkion" takia. Me oltiin ihan sikatyhmiä, kun vaihdettiin paljon rahaa lentokentällä. Ennen lähtöä vielä puhuttiin ettei saa vaihtaa kuin taksimatkan verran rahaa, mutta yön valvomisen jälkeen ei aivot enää lentokentällä toiminut...

Niin joo siitä hintatasosta. Tanska on yksi kalleimmista EU-maista, taisipa olla jopa EU:n kolmanneksi kallein maa. Ei me suomalaisetkaan kovin kaukana perässä tulla, ollaan oltu puoli vuotta sitten sijalla 5. Hintatasoero ei ollut kovin suuri, aika pitkälti samoja hintoja etenkin kosmetiikassa. Hajuvedet olivat kalliimpia (tai niistä sen huomasi paremmin) ja BikBokissa huomasin kanssa, että Suomessa säästän kyseisestä vaatteesta parikin euroa.

Ruoka ja juomat olivat hyvin samanhintaisia kuin Suomessakin. Alkoholi oli kaupoissa samanhintaista, ravintoloissa myös. Ihan kaikkia hintoja en katsellut ja vertaillut, mutta voisin tällein tiivistää Tanskan olevan suunnilleen samoissa hintaluokissa sekä pikkaisen kalliimpi kuin Suomi.

jouIMG_0123 jouIMG_0148

Liikkuminen
Kööpenhaminassa ei tosiaankaan tarvitse autoa tai taksia mihinkään! Kävellen pääsee helposti kulkemaan keskustan alueella ja vähän pidemmälle pääsee kätevästi metrolla, junalla tai bussilla. Lentokentältäkin pääsee suoraan metroon ja metrolla sitten keskustaan. Julkinen liikenne Tanskassa ei kuitenkaan ole ihan maailman halvinta, joten jos kelit sallii ja liikenteen seassa ei pelota polkea, kannattaa vuokrata pyörä. Kööpenhaminassa oli pyöräilijöitä enemmän kuin missään olen aiemmin nähnyt. Pyörä on vielä siitä hyvä, että jos jollain kohdalla ei olekaan pyörätietä, voi pyörää aina taluttaa sen matkaa kunnes pääsee takaisin sallitulle alueelle polkemaan. Ensi kerralla itsekin vuokraan pyörän (kun toivottavasti on lämpimämmät kelit kuin tällä kerralla) ja aion polkea koko Kööpenhaminan läpi!

jouIMG_0159 jouIMG_0160

Syöminen
Kööpenhamina on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita! Istahdimme Reetan kanssa eräänä iltana pieneen kahvilaan, jonka nimi oli Kopamok (tai ainakin Google Maps kertoi niin) ja siellä sai aivan ihanaa jääteetä. Myös keskustammassa oli paljon ihania kahviloita, joissa pysähdyimme. Kaikkien niiden nimiä en tosiaankaan muista, olisi pitänyt pitää kirjaa.

Suosittelen käymään Nyhavnilla, mistä pääsee myös venereissujen kautta tutustumaan kaupunkiin. Nuo kuvat, joissa on veneet ja kaksi viimeisintä kuvaa ovat itseasiassa juuri sieltä. Se oli ehkä koko Kööpenhaminan parhain kahvittelupaikka, sopivan tunnelmallinen. Mikä parasta, siellä oli jo terassit auki, joten tämän neidin terdekausi on jo auki♥ 


Oisko teillä lisättävää johonkin kohtaan? :)

~Taru

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, itse en oo koskaan käynyt kööpenhaminassa mutta tarkoitus olis joskus mennä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä, tosi kiva kaupunki!♥

   Poista
 2. Upeita kuvia olet reissusta ottanut! Pidän myös kovasti kirjoitustyylistäsi, sujuvaa tekstiä on mukava lukea :)

  VastaaPoista