keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Oivalla-messut 2015

Viime viikon torstaina meillä oli koulussa hieman erilainen päivä kuin normaalisti. Oikeastaan koko viikko meillä oli erilainen ja vikkojen, tai oikeastaan kuukausien työ palkittiin juuri torstaina. Meillä Tradenomiopiskelijoilla oli Oivalla-opintokokonaisuuteen liittyvät Oivalla-messut!

Oivalla on opintokokonaisuutena erittäin laaja, sillä aloitimme sen työstämisen jo heti koulujen alkaessa. Lyhyesti selitettynä perustimme (oppi)yrityksen, jota pyöritimme koulussa kuin oikeaa yritystä lainojen hakemisesta messujen järjestämiseen. Kävimme kauppaa muiden oppiyritysten kanssa, teimme verkkosivut, keksimme tuotteet, maksoimme palkkoja... Kaikkea vaan mitä oikeassakin yrityksessä voisi tulla eteen.

jouIMG_9669

Meidän yrityksemme oli OivaHetki Opy, joka möi kahvikoneita ja vuokrasi välipala- ja kahviautomaatteja. Liikeideaa emme saaneet itse päättää, mutta näin pitkällä voin sanoa olevani todella onnellinen vähän erilaisemmasta liikeideasta. Olemme tosi yrittelijästä porukkaa, emmekä koskaan menneet sieltä mistä aita on matalin - oikeastaan päinvastoin.

jouIMG_9687
jouIMG_9682

Olemme olleet todella hyvä tiimi alusta alkaen ja mielestäni messuilla se vielä korostui. Meillä oli koko päivän kiire, tuntui välillä kuin olisin ollut Kalpan pelin jälkeen Amarillossa töissä, erona vain se että tarjosimme kahvia kaljan sijaan ja möimme kahvikoneita ja vuokrasopimuksia ruuan sijaan. Normaalisti töissä tulee helposti kiireessä tiuskittua työkavereille, kaikki varmaan tietävät tunteen? Meillä ei tullut yhtään tiuskimisen sanaakaan koko päivän aikana♥ I'm so proud!

Kovasti tehtiin hommia messujen eteen ja se kyllä näkyi. Olin tosi tyytyväinen koko prosessiin, vaikka välillä olikin pieniä kuoppia matkassa. Nämä olivat Savonian 2. Oivalla-messut koskaan, joten ei kaikki vielä rullannut ihan sulavasti suunnittelun aikana. Ensi vuonna uusilla oppiyrityksillä menee varmasti vielä huikeammin, sillä nyt taas tietää mitä kannattaa parantaa. Eikä olisi hyvä, jos kaikki olisi liian helppoa, eihän? ;)

jouIMG_9672
jouIMG_9731
jouIMG_9671

Yrityksemme kanssa yhteistyössä oli Paulig, joka lähetti meille yhetistyön merkeissä ihan toooosi paljon kahvikapseleita, joista sitten tarjosimme ilmaista kahvia messukävijöille. Voi sitä kiirettä, kyllä kahvi teki kauppansa. Aivan tosi suuri kiitos Pauligille tästä♥

Myös Matkuksen Punnitse ja säästä oli yhteistyössä meidän kanssamme. Heiltä saatiin ihana herkkukori, joka arvottiin kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken. Kori oli täynnä kaikkea kivaa, teki ihan mieli napata se kainaloon ja juosta karkuun. Iso kiitos siis myös Punnitse ja säästä-kaupalle!♥

jouIMG_9720 jouIMG_9702
11035740_10204166775431191_1435908391139415496_n
Messuvieraat saivat äänestää messuilla kahta asiaa: parasta messupisteen visuaalista ilmettä ja parhaita asiakaspalvelua. Ja arvatkaa, mikä yritys nappasi molemmat palkinnot? No meidän OivaHetki! Myynneissäkin pärjättiin tosi hyvin, mutta nuo kaksi asiaa olivat mielestäni tärkeimmät kuin myynti noilla messuilla. Parhain asiakaspalvelu - tästä olen aivan superhyperylpeä! Se jos mikä kertoo meidän tiimin osaamisesta asiakaspalvelutyössä♥

Tästä tuli aika hypetyspostaus, mutta täytyyhän sitä osata iloita myös omista onnistumisista ja uskaltaa jakaa ne muidenkin kanssa. Hyvä menestys ei ole häpeä, päinvastoin!

Kiitos kaikille messuihin osallistuneille oppiyrityksille, messuvieraille, opettajille ja yhteistyökumppaneille. Ilman teitä näitä messuja ei olisi voinut pitää näin hyvällä menestyksellä!

~Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti