perjantai 13. marraskuuta 2015

Rome 2015 - First Day

Nyt olisi taas aika sukeltaa matkapostausten pariin. Rooman reissusta on vierähtänyt jo jonkin aikaa, joten eiköhän olisi aika ryhtyä kaivelemaan muistia sekä tietokoneen kuvakansioita. Ensimmäisen päivän ohjelmassa meillä oli kiertelyä "Antiikin Roomassa", eli Colosseumilla, Forumilla sekä Palantinen kukkulalla. Ah, ihan kamala matkakuume sekä ikävä Roomaan iski tätä postausta tehdessä ja kuvia muokatessa, ei voi muuta sanoa ♥

jouIMG_5638 jouIMG_5621 jouIMG_5625

Tämä Antiikin Rooman alue alkaa Piazza Venezia-aukiolta, jonne ei hotelliltamme ollut kovinkaan pitkä matka. Voin sanoa, että oma leuka loksahti maahan, kun näin tuo valkoisen rakennuksen. Vittorio Emanuele II monumentin. Rakennus suorastaan hohti auringon valossa! Käytiin kävelemässä rakennuksen portailla ja räpsittiin kuvia varmaan enemmän kuin kiinalaiset turistit. Tuolla suosittelen myös käymään sisällä, siellä oli ilmainen sisäänpääsykin. Kauhean kauaa emme kuitenkaan sisällä pyörineet, sillä tahdoimme ehtiä Colosseumille vielä saman päivän aikana.

jouIMG_5716 jouIMG_5628 jouIMG_5716

Colosseumille tarvitsi lipun, ilmaiseksi ei noihin superturistikohteisiin pääse. Lipun olisi voinut ostaa netistä etukäteen, jolla olisi myös voinut ohittaa jonon, mutta emmehän silloin sitä etukäteen tajunneet. Jonottaminen ei kuitenkaan inspannut ketään meistä, joten törmättyämme turistikierroksien myyjään päätimme ostaa heiltä liput jonojen ohi Colosseumille. Liput kävivät myös Forumille & Palantinelle ja kuten arvata saattaakin, opas tuli vielä kaupanpäälle. Nyt voin kuulla, kuinka joku ruudun toisella puolella tuhahtaa: "Miksi ottaa opasta ja maksaa paljon, kun itsekin voi kierrellä ja lukea?". Totta, mutta mieluummin maksoimme enemmän, ettei tarvinnut jonottaa tuntia tai enemmän. Kaikenlisäksi opas oli todella mukava ja kertoi kivoja yksityiskohtia, joista en ollut ennen edes tiennyt. Joten siis: opastettu turistikierros ei ole huono vaihtoehto, kunhan muistaa varoa huijareita!

jouIMG_5708 jouIMG_5714 jouIMG_5650 jouIMG_5736

Colosseumin kierron jälkeen jäimme vielä hetkeksi sinne pyörimään ja tutkimaan paikkoja omatoimisesti. Parasta opastetussa kierroksessa oli se, että pääsi porteista jonottamatta, sai kuulla kaikkea hienoa ja uutta sekä lopussa oli reippaasti vapaa-aikaa ilman opasta. Nälkä yllätti meidät Colosseumin jälkeen, joten etsimme lähistöltä kivannäköisen ruokapaikan, jossa nautimme lounaan. Oma pitsani ei kyllä ollut mistään parhaasta päästä, mutta nälkä lähti kuitenkin pois. Ruokahetki olisi voinut olla parempikin, mutta matkamme jatkui pitsojen jälkeen kohti Palantinea ja Forumia. Harmittaa, ettei käyty enää pimeällä tsekkaamassa niitä Colosseumin valoja!

jouIMG_5746 jouIMG_5778 jouIMG_5767 roma4 roma5 jouIMG_5856 roma1

Suuntasimme myöhemmin oppaan mukana kohti Palatinea ja porteista sisään ilman jonotusta. Palatinen ja Forumin alueelle kävi siis sama lippu kuin Colosseumiinkin. Tykkäsin tuosta alueesta enemmän kuin Colosseumista, sillä a) se ei ollut niiiin täynnä turisteja ja b) siellä oli monipuolisemmin kaikkea nähtävää. Näkymät olivat upeat kukkulan päältä ♥ Alueella oli paljon rakennuksia (tai niiden jämiä), joissa oli ihan todella kaunis tunnelma auringon painuessa alemmas. Löydettiin Sinin kanssa paikka, jossa ei paljoa ihmisiä ollut, joten pääsin pelleilemään käsilläni eräässä oviaukossa. Lapsihan on terve silloin kun se leikkii..? :D

Omasta mielestäni kannattaa ehdottomasti joskus käydä vierailemassa Colosseumilla sekä Forumilla ja Palatinen kukkulalla. Vaikka turisteja on enemmän kuin muurahaisia keossa ja jonot pitkiä kuin nälkävuodet, ovat paikat kuitenkin sen verran historialliset että suosittelen käymään. Eihän Colosseum sisältä näytä kuin kasalta kiviä (itse pidän sen ulkopuolesta enemmän), mutta kuitenkin täytyy ajatella sitä mitä siellä joskus on ollut. Jos historia ei sinällään kiinnosta, kannattaa siellä silti käydä - voi ainakin sanoa käyneensä sekä ehkä pikkaisen mykistyä siitä, kuinka ihmiset ovat sen aikanaan saaneet kasaan ilman työkoneita. Minusta se on aika hurjaa!


Oletteko te käyneet Roomassa?
Mitä piditte? :)


~Taru

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi! Miten kauniita kuvia ♥ Mäkin haluuuuun tonne! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sini ♥ Rooma on kyllä käymisen arvoinen paikka!

   Poista
 2. Voi eiii mikä Rooma kuume:D Ihana nähdä pitkästä aikaa paljon tuttuja maisemia jonkun blogissa:D Toi viimenen kuva on huikee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis joskus yhdessä lähteä tuonne - jos olis aikaa ja rahaa :D ♥

   Poista