sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pahin vastukseni katsoo peilistä mua

Se olisi taas maanantai ja uusi viikko alkamassa. Viime viikolla tähän aikaan olin huolissani, miten tulen jaksamaan koulussa ja muutenkin arjen koittaessa. Olen herkkä stressaamaan erityisesti huolehtimaan ja murehtimaan etukäteen asioista. Joskus murehdin niinkin paljon, että kirjaimellisesti itken salaa vessassa tai toivon että aamulla olisin päässyt teho-osastolle hoidettavaksi, jottei tarvitsisi kohdata stressaavia asioita (ei siis millään itsetuhoisesti). Stressaavat asiat tuntuvat sata kertaa raskaammilta, kun niitä stressaa liikaa. Eikä niiden tekemisestäkään silloin tule yhtään mitään.

jouDSC_0154

"En mä kerkee, en mä pysty, en mä jaksa, en mä osaa". Olemme itsellemme julmia sanoessamme noin. En itse edes ajatellut aiemmin, kuinka paljon omat sanani vahingoittivat ja satuttivat itseäni. Jos joku muu tulisi sanomaan minulle samat asiat, joita aiemmin ja stressaantuneena toistelin itselleni päivittäin, olisin suuttunut ja pahoittanut mieleni todella pahasti. Emmehän hyväksy kiusaamista ja mollaamista muiltakaan, joten miksi annamme itsellemme luvan haukkua kehomme rumiksi ja suorituksiamme mitättömiksi. Emmekö osaa iloita pienemmistäkin suorituksista tai nähdä kasvojamme kauniina ilman meikkiä? Pahin kiusaajasi olet loppupeleissä sinä itse.

"Oon ihan paska tässä, en mä halua edes yrittää ku tiijän etten osaa". Epävarmuus lähtee aina ensisijaisesti korviemme välistä. Rohkeus ei ole sitä ettei pelota, vaan sitä että uskaltaa testata rajojaan. Vaikka ei osaisikaan seisoa käsillään, kannattaa sitä silti yrittää vaikka avun kanssa. Kädet jaksavat kyllä kannattaa kehoa ja kaatuminen pahasti on hyvin epätodennäköistä, vaikka auttaja olisikin kokematon. Itse olen kokenut salilla kerran ihan todella kovan pään hajoamisen, pää ei enää kestänyt kovan treenin mukana. Jälkeenpäin tuli todettua, että kroppa kyllä olisi jaksanut vaikka kuinka hyvin. Sirkuksen treeneissä näitä epävarmuuspuuskia on ollut sitäkin useammin, kun kymmenen vuotta nuoremmat tytöt tekevät kaiken sata kertaa paremmin kuin itse. Pitäisi aina vaan muistaa, ettei peilaisi osaamistaan muihin (etenkään täysin eritasoisiin) vaan keskittyisi kehittämään itseään.

jouDSC_0167

"Ei v*ttu minä, miten voit olla noin ruma!?" Kauneus on katsojan silmissä. En usko, että kukaan meistä näyttää aamulla herätessään niin kauhealta, että ohikulkijat oksentavat ohi mennessään. Olen vahvasti sitä mieltä, ettei kukaan ole epäkuvauksellinen. Tämä "epäkuvauksellisuus" on vain huonon kuvakulman ja oman jännittämisen luoma harha. Jos ei viihdy kameran edessä, on varmasti vaikea saada We♥It tyylistä inspiraatiokuvia. Linssin läpi kuitenkin välittyy se fiilis, mikä on ollut kuvatessa. Kuitenkaan se, ettei olo tunnu hyvältä kameran edessä, ei tarkoita sitä ettei olisi kaunis. Kauneutta ei tarvitse todistella kuvilla. Eniten ulkonäköäsi arvostelet sinä itse, rumuus on korvien välissä.

jouDSC_0157
jouDSC_0162

Ainut, joka sinua voi estää saavuttamasta unelmiasi, olet yksin sinä. Jokainen voi vaikuttaa oman elämänsä suuntaan sekä laatuun omilla päätöksillään. Kontrollifriikiksi ei kannata kuitenkaan heittäytyä, sillä kaikkea ei pysty eikä pidäkään hallita. Joskus asiat vain tapahtuvat. Epäonnistuminen ei tarkoita maailmanloppua, se on pikemminkin muistutus siitä kuinka paljon täytyy tehdä töitä saavuttaakseen suuret unelmat. Joskus ne voivat avata uusia ovia ja toivottavasti opettavat jotain uutta itsestäsi tai muusta asiasta. Jokatapauksessa omalla asenteella on suuri vaikutus mielialaan sekä ympärillä oleviin ihmisiin. Jos et itsekään usko itseesi, niin kuka sitten uskoo?


~Taru

24 kommenttia:

 1. Olipas ihana tsemppiostaus näin maanantaihin! Tätä tarvittiinkin, on sen verran raskas viikko luvassa, että jaksamista kaipaa pitkästä aikaa todella paljon!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus Taru! <3 Luin tämän ihan ajatuksen kanssa, ja pysähdyin samalla miettimään itseäni. Tosi usein sitä tulee kyllä kuin huomaamatta mollattua itseään, "kun ei osaa" tai "olen niin ruma" jne.. Täysin samanlaisia ajatuksia olen siis itsekin pyöritellyt mielessäni, ja varsinkin tuon stressaamisen kanssa olen mestari! :D Täytyy kai sitten yrittää muuttaa pikkuhiljaa omaa asennettaan ja olla itselleen armollisempi.
  Ps. Tosi kauniita kuvia siusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli!♥ Nykyään puhutaan paljon huonosta itsetunnosta ja miten kaikki ulkopuoliset asiat kuten media ja fitness murtaa nuorten psyykkeen (johon se varmasti vaikuttaakin) mutta harvemmin otetaan esille juuri tätä itsevihaa, jota jokainen vanhempikin opettaa huomaamatta lapsilleen. Aijai tästä saisi miljoona uutta postausta kirjoitettua!
   Mutta tosiaan, omalla asenteella on paljon merkitystä ja mullakin on vielä paljon opittavaa siinä, ettei mollaa itseään. Asennekorjaus tässä asiassa ei ole yhtään huono juttu ♥

   Poista
 3. Ihana postaus! Hupsua että pyörittelin just näitä samoja asioita mielessäni pari päivää sitten, mut sinä osasit pukee minunkin ajatukset sanoiksi! ♡:) Sitä tuppaa olemaan välillä liian ankara itselleen ja täytys välillä löysätä hihnaa ja hyväksyä ettei aina tartte suorittaa ja olla täydellinen.. Totta puhut että yleensä peilistä katsoo se ittensä pahin vihollinen, mut pitäs vaan hyväksyä että on hyvä just sellaisena kun on ja kannustaa itteensä sen jatkuvan mollaamisen sijaan! :) Todella upeita kuvia, olet kyllä todella kaunis!♡☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha meillä on selvästi ollut aivoaaltoja :D Kiitos ihanasta palautteesta, tää tsemppaa kirjoittamaan lisää. Totta on tosiaan se, että me ihmiset olemme liian täydellisyyshakuisia emmekä huomaa, että olemme IHANIA huolimatta siitä onko kehon rasvaprosentti sama kuin fitnessmallilla ja löytyykö taskustamme muutkin koulutuspaperit kuin ammattikoulun. ♥ Niillä ei ole loppupeleissä merkitystä :)

   Poista
 4. Mahtava kirjoitus! Oon niin samaa mieltä, voi kun tän vaan muistais arkisissakin tilanteissa peilin ohi kävellessä tai silloin, kun koulujutut meinaa kaatua päälle.. Oot kaunis ja hyvä juuri tollasena, ja niin oon muuten mäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana toi lopun lisäys: "...ja niin oon muuten mäkin :)" ♥ Pitäisi liimata aina jokaiseen peiliin muistilappu että muistaisi joka päivä sen, että on ihana ♥

   Poista
 5. Ootpa ihana. Just nuo asiat ihmisten pitäis tajuta, sisäistää ja muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ja totta, oot ihan oikeassa!

   Poista
 6. Tämä oli niin mahtava teksti, että se jätti sanattomaksi. En vain keksi mitään lisättävää, tiivistit munkin ajatukseni täydellisesti ja puit ne sanoiksi. 100% asiaa! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjentävästi siis kirjoitetu :D Kiitos!

   Poista
 7. Tähän upeaan tekstiin ei jäänyt lisättävää ♡♡♡ Todella tärkeä aihe ja todella hienosti kirjoitettu Taru :) ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ♥ Nämä posotiiviset palautteet piristää!

   Poista
 8. Niin kaunis teksti<3 Hyvin kirjoitettu!

  VastaaPoista
 9. ''Emmehän hyväksy kiusaamista ja mollaamista muiltakaan, joten miksi annamme itsellemme luvan haukkua kehomme rumiksi ja suorituksiamme mitättömiksi. Emmekö osaa iloita pienemmistäkin suorituksista tai nähdä kasvojamme kauniina ilman meikkiä? Pahin kiusaajasi olet loppupeleissä sinä itse.'' <- Niin hyvin kirjoitettu ♥

  ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada hyvää palautetta tästä! Pitkään meni että pääsin vastaamaan näihin kommentteihin kun parilla ekalla kerralla en vain saanut sanottavaksi mitään, kiitos ♥

   Poista
 10. Mä en lisäis tähän mitään, ihana mahtava teksti. Oikeasti pisti aivot hyrräämään että ehkäpä puhut ihan asiaa tässä ♥♥ Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi ♥ Ja kiitos sulle upeista superihanista kuvista ♥

   Poista
 11. Sinä se osaat ♥ ja aivan mielettömän upeita kuvia, wau!

  VastaaPoista