perjantai 30. syyskuuta 2016

Kehonhuoltoa

Mielen ja kehon on voitava pysyä mukana arjessa.
Siksi stressaavien viikkojen keskellä on hyvä muistaa huoltaa kroppaa sekä mieltä.
Mieli voi tuntua välillä hyvinkin tukkoiselta, eivätkä pelkät yöunet aina poista kaikkia patoutumia, mitä arki aivoihin kerää. Koulussa istun päivät koneella, joten stressin lisäksi hartioitani painaa lihasjumi. Ilma- ja pariakrobatiatreenien alkaminen ei kauheasti auta noihin jumeihin, koska nyt pitkästä aikaa joudun käyttämään lihaksia, joita en edes muistanut olevan olemassa. Uskon, että moni teistä voi samaistua tällaiseen kropan ja mielen syystukkoisuuteen. Liikunta on oiva lääke mielelle, kunhan muistaa samalla pitää huolta kropasta.
Jos kroppa ei jaksa arjessa, ei pääkään pysy mukana - ja päinvastoin.

P6080016800 P6080012800

Olen laiminlyönyt omaa kehonhuoltoani alkusyksystä.
Aika ei ole tuntunut riittävän venyttelylle, rullaukselle ja joogalle, joista olisi täytynyt pitää huolta myös kiireiden keskellä. Ostin kesällä itselleni ihanan pinkin rullan, jonka otan vihdoin taas käyttöön. Kävin salilla yhdellä Blackroll-tunnilla, josta sain mukavasti inspiraatiota ja ohjastusta rullaukseen. Onneksi nettikin on täynnä ohjeita, ettei rullailuinto lopahda heti osaamattomuuteen. Innostuin joogastakin ja harmittaa ihan hirveästi, etten tällä viikolla ehtinyt torstain Yin-joogaan. Vaikka tunti on todella hidastempoinen, nautin siitä todella paljon ja aikakin rientää ihan yllättäen. Minä, joka en kovin usein ryhmäliikunnoissa käy ja pelkään nukahtavani tai pitkästyväni, voin suositella tuntia kaikille. Yin-jooga sopii periaatteessa kenelle tahansa ja jos minä en nukahtanut siellä, en usko että sinäkään. Joogassa on tärkeää päästää irti ajatuksista, muuten ainakin itsellä aika matelee ja rentoutuminen on kaukana. Muista siis sopiva asenne matkaan!

P6080014800
Training top - David / Training pants - Gina Tricot / Shoes - Feelmax / Roller - Blackroll / Fitness tracker - Polar A360
taru7800 taru9800
Kuvat: Bella Photo

Ja sitten se venyttely.
Kuulen niin monesti valitusta, kuinka on jalat jumissa, selkää kolottaa, pohkeisiin sattuu ja hartiat ovat rentoina kun koskettavat korvia. Itse koen venyttelystä olevan paljon hyötyä, mutta sitäkin tärkeämpää on huoltaa kehoa kokonaisuutena ja käyttää sitä monipuolisesti. Googlasin hakusanalla "venyttelyn hyödyt" ja törmäsin artikkeleihin siitä, miten venyttelyllä ei olisi mitään tieteellisesti todistettua hyötyä - aika uusi juttu minulle! Olen aina kokenut venyttelyn hyödyllisenä ja tärkeänä osa-alueena liikunnassa. Helsingin Sanomissa oli aika hyvä artikkeli aiheesta, kannattaa lukaista. Ei se venyttely ole kuitenkaan täysin turhaa. Itse en jättäisi venyttelyä välistä, sillä minusta se on rentouttavaa, tunnen sen kautta kehoni paremmin ja erityisesti harrastuksiini on huomattavasti hyötyä suurista liikeradoista.

Kuunnelkaamme ja huoltakaamme kehojamme sekä päästäkäämme irti turhasta stressistä ♥

2 kommenttia:

  1. Mahtava postaus!♥ Ihanan inspiroiva ja heti tuli sellanen fiilis, että nyt äkkiä treenin pariin haha :'D

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkään niin joogasta, ja kerran olen tuolla yin-joogassa käynyt ja hyvin "avasi" paikkoja! :D Pitäisi varmaan useammin käydä venyttelemässä ja joogailemassa kun se venyttely aina vähä unohtuu...hups. Huiput kuvat! ♥

    VastaaPoista