maanantai 7. elokuuta 2017

PARISUHDE JA BLOGGAAMINEN

Hei muruset, minulla on teille uutisia:
En asu enää porukoilla, enkä asu yksin!

Tajusin äsken, etten olekaan maininnut asiasta täällä blogin puolella laisinkaan. Muutimme J:n kanssa huhtikuun alussa saman katon alle ihanaan kaksioon lähelle Kuopion satamaa. Voin kirjoitella teille tässä lähiaikoina enemmän fiiliksiä yhteenmuutosta ja ehkäpä myös jotain ällöromanttisen vaaleanpunaista meidän suhteestamme. Lupaa pitää ehkä hieman tiedustella tästä jälkimmäisestä aiheesta, mutta enköhän minä jotain saa teille tänne jaettua.

parisuhde1
Parisuhde ja bloggaaminen on yksi sellainen aihe, josta meillä on käyty jonkinverran keskustelua. Tänään käyn aihetta läpi parisuhteen vaikutuksista bloggaamiseen, myöhemmin pitää varmaan vielä pohtia asiaa toisinpäin.
Meillä keskustelua on käyty mm. siitä, että mitä toisesta saa jakaa, mitä asioita suhteesta saa kertoa ja kuinka avoimesti tietyistä asioista saa kirjoittaa. Minulla aivot suorastaan tursuavat tekstejä, mutta ainakaan vielä ihan kaikkea ei ole lupa julkaista. Toisaalta ihan hyvä, että toinen on sanomassa mielipiteensä suhteeseen liittyvien tekstien julkaisemisesta, mutta haasteen tähän tuo oma tapani kirjoittaa blogia melko avoimesti. Haastavaa todellakin ja samalla ristiriitaista. Itsehän tykkään jakaa teille rehellistä ja avointa tekstiä omasta elämästäni, mutta samalla haluan ottaa toisen mielipiteet huomioon ja kunnioittaa niitä.

Parisuhteessa pitää myös tavallaan huomioida se, minkä verran toinen haluaa bloggaajan jakavan itsestään tietoa blogissa. Tottakai jokainen saa itse päättää, mitä itsestään nettiin kirjoittaa, mutta itse en haluaisi sen vaikuttavan suhteeseeni. En kyllä haluaisikaan olla mikään seksibloggaja tai vastaava, jonka aiheet voisivat mahdollisesti häiritä puolisoa tai tuntua hänestä kiusallisilta. Sama haaste tulisi varmaan myös tilanteessa, jossa bloggaja olisi raskaana ja mies ei haluaisi asiaa kuuluttaa internetissä.

Itselläni J kyllä hyväksyy bloggaamisen, eikä hänellä ole ollut moitittavaa teksteistä jotka tänne julkaisen. Käytän häntä aina oikolukijana, myös tämän teksin kanssa, jolloin hän voi sanoa mielipiteensä ennen julkaisua. Tällöin vältän suoraan turhat "no miksi kirjoitit tuollaista blogiin"-kommentit, saan rehellistä palautetta tekstien sisällöstä ja tarvittaessa voin muokata postausta myös hänelle sopivaksi. Toinen myös bongaa paremmin kirjoitusvirheet ja hölmöt lauserakenteet, joita ei itse välttämättä kirjoitusurakan jälkeen niin helposti huomaa.

En kuitenkaan antaisi (tai tule koskaan antamaan) puolisoni täysin päättää, millaista teksitä blogiini jaan. Tämä on kuitenkin minun blogini, missä kaikki mielipiteet edustavat sataprosenttisesti juuri minun ajatuksiani. Jos minua kiellettäisiin kirjoittamasta väsymyksestä tai muusta itseeni liittyvästä asiasta, varmaan vetäisin herneet nenään. Enkä oikeastaan edes varmaan, vaan varmasti. Ymmärrän toiseen tai suhteeseen liittyvien asioiden "rajoittamista" tiettyyn pisteeseen, mutta omiin asioihin liittyvien postausten kielto tunkisi minulle herneet varmasti syvälle sieraimiin :D

Jatkankin tästä aiheesta neuvotteluja miehen kanssa. Pidetäänhän yhdessä peukut pystyssä, jotta saataisiin vähän parisuhdehömppää ja pohdintoja myös tänne blogin puolelle!

Miten teillä muilla parisuhde vaikuttaa bloggaamiseen?
Onko pelisäännöt sovittu julkaistaville asioille?

2 kommenttia:

 1. Hauska ja mielenkiintoinen teksti taas Taru! Täälläkin mies hyväksyy bloggaamisen ja on itse asiassa todella paljon apuna siinä kuvailujen ja muun suhteen. Hän ymmärtää että tämä on minulle tärkeää ja tukee minua koko ajan paljon. Oikoluetin joskus menneinä vuosina kumppanille myös tekstini mutta nykyään en sitä tee, tuo voisi kuitenkin olla hyvä.

  Niin ja jos esimerkiksi kuvia pistää siitä toisestakin osapuolesta blogiin niin tietysti täytyy ensin kysyä onko se ok, myös postauksia joissa on paljon puhetta juurikin parisuhteesta tai meistä niin täytyy ehdottomasti varmistaa toisen mielipide.:)

  Hmm miten mun bloggaus vaikuttaa parisuhteeseen... En osaa sanoa, jo ennen suhdetta mies tiesi että bloggaan niin se jotenkin jo kaverina ollessa oli tiedossa ja siitä jatkui.:') Hankala selittää.. Pelisääntöjä ei ole sinänsä, itsekin tiedän että missä se raja kulkee. Tietysti itsekin haluan olla avoin ja kirjoittaa avoimesti, esimerkiksi yhden aika avoimen ja "syvällisen" postauksen olen aikoinani kirjoittanut meistä asumisiin liittyen ja se oli fine.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Sulla mies on kyllä ihan superhyvänä apuna bloggaamisessa, oon ehkä pikkaisen kateellinen :D Kunhan saan uuden kameran hankittua, niin voisin yrittää houkutella J:tä kameran taakse.
   Kiva kuulla, että teillä on kirjoittamattomat pelisäännöt hallussa noin hyvin :) Ehkäpä nämä meilläkin muotoutuu ajan kanssa!
   On hankalaa kirjoittaa blogiin oikeastaan mitään, kun päässä pyörii vain tiettyihin asioihin liittyvät tekstit. Pitää yrittää siirtää ne tekstit jonnekkin myöhemmälle ajalle ja raivata tilaa uusille ideoille - u know.

   Poista